مکان های دیدنی بابل

دیدگاه خود را اینجا بیان کنید تا از پیشنهادات و انتقاداتتان استفاده کنیم.


(مدیریت وبسایت مازندران بام ایران)



بابل از شهرهایی است که در دوران اسلامی نیز وجود داشته و به نام های مامطیران، مامطیر، بارفروش ده، بارفروش وبابل شناخته شده است. اولین نام این شهر مامطیر بود که در قرن دهم هجری بارفروش ده در محل آن بنا شدو هنگامی که محمدخالد حاکم آن بود بازار و عمارتی در آن بنا کرد. درسال 160 هـ .ق مازیار بن قارن مسجد جامع آن رابنا نهاد که شامل مساجد، عمارت، مدارس، دکاکین، سراها، بیوتات و سایه بود.

بارفروش به عنوان مرکز تجاری به ویژه در دوره صفوی از رونق، آبادی، وسعت و گستردگی برخوردار شد. شاه عباس اول فرمان داد باغ ارم را در قسمت جنوبی شهر بنا کنند. بابل در زمان فتحعلی شاه قاجار نیز اهمیت قابل توجهی پیدا کرد. قبل از انقلاب اکتبر روسیه، بابل از طریق بندر مشهدسر (بابلسر) با کشور روسیه ارتباط تجاری داشت و به یکی از مراکز مهم بازرگانی استان مازندران تبدیل شده بود. بابل امروزی شهری آباد و زیباست.
 

مراکز دیدنی و تاریخی
•    کاخ بابل
•    پل محمدحسن خان
•    قلعه سلطان محمدطاهر
•    امامزاده قاسم


زَرگَرمَحَلّه یکی از شهرهای استان مازندران ایران است. این شهر مرکز بخش لاله‌آباد شهرستان بابل است. شهر زرگرمحله در مسیر جاده آمل به بابل در 8 کیلومتری بابل واقع شده‌است.

تعریض فاز اول جاده 25 متری زرگرمحله و بلوارسازی محور زرگرمحله به دریاکنار در سال 1385 خورشیدی انجام شد. از برنامه‌های شهرداری زرگرمحله پروژه طرح گردشگری منطقه و ایجاد شهرک مصالح ساختمان است.

یکی از علمای شیعه، آیت‌الله شیخ محمد بن کرمعلی زرگرمحله‌ای بارفروشی، از این شهر است.

پیشینه
در سال‌ 1331 قمری‌/1291 خورشیدی ‌ دبستانی به نام دبستان‌ پسرانه‌ بارفروش‌ در زرگرمحله‌ تاسیس‌ شد. مدیریت‌ آن‌ با آقا حسن‌ بادکوبه‌ای‌ و نظامت‌ آن‌ با آقاسیدهاشم‌ معلم‌ بود. با آغاز جنگ اول جهانی و درگیری روسیه این دبستان نیز در سال‌ 1335 قمری‌/1295 خورشیدی‌ تعطیل‌ شد.



شهر بابل مرکز شهرستان بابل در استان مازندران است. این شهر تقریبا در 50 کیلومتری غرب ساری واقع است . جمعیت آن در سرشماری سال 85 برابر با 201,335 نفر بوده‌است.

نام شناسی:
اولین نامی که از بابل در تاریخ ذکر شده ( دین تیر) می‌باشد که کوروش کبیر در بیانیه خود – که از حفاری‌های بابل بدست آمده و در موزه انگلستان نگهداری می‌شود - از آن به ( تین تیر) یاد کرده‌است.
شهر بابُل را پیشینیان با نام مامیترا می‌خوانده‌اند. در نوشته‌های عربی و دوران پس از اسلام این شهر را مامطیر و ممطیر هم نوشته‌اند.

تا دوره پهلوی این شهر را بارفروش یا می‌نامیدند. .""

دوران معاصر:
در روز یکم آذر سال 1310 هجری خورشیدی نام بارفروش همراه با ساخت ساختمانهای تازه دولتی همچون اداره پست (1315)، در کنار سبز میدان و ساختمانهای شهرداری و شهربانی(1314) به شهر بابل تغییر نام یافت. نام بابل از نام رودخانه باوُل گرفته شد، که در بر غربی شهر روان است و اکنون به رود بابل معروف است.البته امروزه با توجه به ساخت و سازهای فراوان و گسترش فضای شهر این رودخانه تقریباً در قسمت‌های مرکزی شهر قرار گرفته‌است.
جنگلهای طبیعی شهرستان بابل 49936 هکتار بوده و رودخانه بابل از رودهای مهم این شهر به شمار می‌رود . این شهر دارای آب و هوای معتدل و مرطوب می‌باشد .
بابل دارای 7 شهر تاسیس شده و 1 شهر مصوب ، 6 بخش ، 13 دهستان و 653 روستا و 95 دهیاری می‌باشد.
وسعت این شهرستان 1578 کیلومتر مربع می‌باشدبابل یکی از شهرهای مهم شمال کشور در امور تجارت - دانشگاهی - پزشکی و کشاورزی می‌باشد.درحال حاضر بیش از 225000نفر جمعیت شهری و240000نفرجمعیت روستائی در این شهرستان ساکن می‌باشند.
پل محمدحسن‌خان توسط محمدحسن خان قاجار با قدمتی بیش از 200 سال و دراواخر دوره افشار بر روی رودخانه بابل ساخته شده‌است.نکته جالب در ساخت این پل استفاده از زرده تخم مرغ می‌باشد.
در دروه صفوی دریاچه‌ای بسیار بزرگ و زیبا در جنوب شهروجود داشته که در وسط آن تپه‌ای همانند یک جزیره کوچک خودنمادی می‌کرده که بعلت سرسبزی و زیبائی باغهای اطراف این دریاچه زیبا این محل بنام (بحر ارم) نامگذاری شده‌است . این دریاچه سالها پیش خشکیده و در حال حاضر محل سکونت مردم می‌باشد که به دوقسمت بحرارم غربی و بحرارم شرقی معروف است.
از 20 نفر پایه گذاران اولیه حزب ملی ایران در سال 1320، 3 نفر از اهالی شهر بابل بودند.

مشاهیر:
شیخ کبیر
مرعشی
نوشیروانی - خیر
محمد صادق شفیع زاده -خیر
امیرپازواری - شاعر
مهدی فلاح - خواننده خطاط
اسرافیل شیرچی - نقاش خطاط
امامعلی حبیبی - قهرمان کشتی المپیک
داوود رشیدی-بازیگر
هرمز شجاعی مهر-مجری
زین العابدین رهنما-نویسنده
شاهرخ مسکوب-نویسنده وشاهنانه پژوه

اماکن تاریخی و مذهبی:
بقعه امامزاده قاسم معروف به آستانه
بقعه سلطان محمد طاهر
بقعه درویش فخرالدین
مسجدجامع
تکیه پیرعلم
تکیه مقریکلا
تکیه حصیرفروشان
برج دیده بانی
پل محمدحسن خان
ساختمان شهرداری
ساختمان شهربانی
ساختمان پست که به دستور آیت الله روحانی در سال 1377 تخریب شد
بازار ماهی فروشها
مقبره درویش علمبازی
پارک پردیس بابل واقع در متی کلا
مقبره حاج شیخ موسی در ییلاق شیخ موسی واقعه در بخش بند پی شرقی
سقاخانه شیاده واقعه در بخش بندپی غربی

مراکزآموزش عالی بابل:
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه علوم و فنون
دانشگاه آزاد اسلامی - واحدبابل
دانشگاه پیام نور - واحدبابل
موسسه آموزش عالی صنعتی مازندران
موسسه آموزش عالی طبری
موسسه آموزش عالی راه دانش
دانشگاه علمی کاربردی - واحدبابل
دانشسرای تربیت معلم
دانشکده سما واحد بابل دانشگاه پرستاری و مامایی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد